O fotoepilaciji

Sigurno znate onaj sjajan osjećaj slobode i bezbrižnosti koje pruža tijelo bez dlačica i uraslih dlačica voljele biste ga zadržati zauvijek. Dobra vijest je da to i možete, ako se odlučite za dugotrajno uklanjanje dlačica. Tretman fotoepilacije za razliku od ostalih alternativa uklanjanja dlačica progresivno i trajno odstranjuje neželjene dlačice. Uz naš Španjolski IPL aparat zadnje generacije i sedmogodišnje iskustvo - pridružite se hiljadama žena čiju borbu sa neželjenim dlačicama smo odveli u pobjedu!

Može se tretirati cijelo tijelo?

Dlačice se mogu uklanjati sa svih dijelova tijela, uključujući leđa, prsa, ruke, noge, lice, bikini zonu i to bez obzira na to kakav tip kože imate. Kako bi uklanjanje bilo uspješno jedino je važno da dlaka bude u fazi rasta, tj. u anagenoj fazi. Naime, sve dlake na našem tijelu ne rastu odjednom, već u fazama, a period rasta različit je za svako područje tijela. Zato je tretman potrebno ponavljati nekoliko puta.

1.fw
2.fw

Nakon otprilike pet tretmana nestaje 95% dlačica

Tretman se ponavlja svakih četiri do šest sedmica, ovisno o tretiranoj zoni, boji dlaka i boji kože. Za najbolje rezultate dlake je između tretmana potrebno brijati kako bi se sačuvao korijen koji se kasnije uništava bljeskom IPL aparata. Već nakon prvog tretmana dlačica je oko 30% manje. Foto Depil & Estetic studio klijenticama preporučuje ukupno pet uzastopnih tretmana, kako bi se nakon toga provjerilo stanje.

3.fw

Šta očekivati nakon preskočenog termina?

Veća pauza od predviđene, između dva termina može rezultirati lošim ponovnim rastom dlačica. Tek kada se pore na koži zatvore, možemo reći da smo postigli cilj. Kako bi izbjegli frustraciju i osjecaj nepovjerenja prema tretmanu koji je pomogao milionima žena širom svijeta, važno je pridržavati se uputa. Nedovršena fotoepilacija je nedovršena investicija, koja postaje bacanje novca a vaš zivot bez dlačica ostaje puki san. Uz pridržavanje uputa datih od našeg osoblja, rezultati o kojima sanjate postati će stvarnost.

Je li fotoepilacija bolna?

Osjećaj blagog peckanja i nije toliko strašan zar ne? Nakon par minuta, već ćete zaboraviti i na peckanje, gel koji koristimo prilikom svakog tretmana, bez štednje, je upravo taj koji ublažava osjećaj nelagode. Usput služi i kao savršen provodinik pomoću kojeg uspješno rješavamo problem dlačica. Uz FotoDepil & Estetic studio ste u dobrim rukama.

Iskustvo klijentice

Strah od bola, obaveze i končnog rezultata me je uvijek plašio kada je u pitanju fotoepilacija. Nakon što sam zakazala termin u FDiES, uradili smo kratku testnu fotoepilaciju i sve je bilo daleko lakše od onoga što sam sebi umislila u glavi. Cijena je i više nego pristojna a obzirom da je tretman jednom mjesečno, moje finansije su izdržale ulaganje koje sam poželjela sama sebi. Započela sam tretman u oktobru, što je za mene bilo idealno vrijeme! Ionako se nosi toplija odjeća a zeljela sam da pratim proces bez brijanja i depilacije. Već nakon 3 tretmana, broj dlačica se drastično smanjio. Potrebno je bilo 6 tretmana kako bih se riješila dlačica na nogama. Nekome će trebati više a nekome i manje ali meni je fotoepilacija naprosto olakšala život. Poslije 7 mjeseci te “obaveze” koju sam slutila a koju nisam ni osjetila, riješila sam se sedmičnog depiliranja i nikad se više nisam radovala ljetnom godišnjem odmoru. Ukoliko bude potrebno, ići ću samo na održavanje jedanput godišnje, što je dosta manje od novca koji sam trosila na kreme i depiliranje u salonima. Toplo preporučujem svima koji ne žele više da gube u borbi protiv dlačica. Na urasle dlačice sam zaboravila a crvene tačkice na koži primjećujem samo kod drugih žena. Hvala Fatmi i cijelom, preljubaznom kolektivu FotoDepil studija! - Elma

Fotoepilacija u poređenju sa drugim tretmanima