Alta Shopping Center (3 sprat), Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo

LIJEČNIČKA PODRŠKA ZAKAŽITE TERMIN

Dermapen

Šta je dermapen?

DermaPen mnogi svrstavaju u glavne antiage tretmane 21. vijeka. Tretman je vrsta mezoterapije, a sastoji se iz procedure kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti izvrsni estetski efekti.

U odnosu na Dermaroler ovo je efikasniji postupak jer su iglice neuporedivo tanje a njihova specifična gustina znatno veća. Skin needling ili Micro needling je antaging procedura kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Fiziološka osnova je veoma jednostavna i ima za cilj da stvori programirana i kontrolisana mikro oštećenja na koži, koja će onda na te nadražaje prirodno reagovati povećanom produkcijom kolagena i novih ćelija u toj zoni kože.

Indikacije
DermaPen je sjajna metoda kada su u pitanju slijedeći problemi:

• Umanjivanje ožiljaka (i ožiljaka od akni)
• Bora
• Hiperpigmentacije (fleke)
• Antiage tretman protiv starenja kože
• Sužavanje pora
• Revitalizacija umorne kože

Efekti DermaPen-om se postižu farmakološkim djejstvom preparata, jer se omogućava da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gdje treba da ispolji svoje djejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstiče kožu na samoregeneraciju.

Tretman

Tretman se izvodi tako što se na savršeno očišćenu kožu nanosi koktel od hijaruona a nakon toga se DermaPen-om prelazi po koži. DermaPen koristi fine i tanke iglice, tako da se prilikom ovog tretmana osjeća samo blago peckanje. Kod klijenata koji su osjetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme. Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 3 tretmana.

Broj tretmana zavisi od izbora koktela, životnog doba klijenta, stepena izloženosti suncu i naslijednih faktora. Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 nedjelje.
Nakon tretmana DermaPen-om klijent dobija čistiju kožu sa manje bora i ujednačen ten. Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizirana.

Poslije DermaPen tretmana, za vrijeme faze oporavka kože, treba izbjegavati izlaganje sunčevim zracima i dejstvu toplotnog zračenja.

Tretman lica traje oko 40 min a lice I vrat oko 60 min. Ne uzimati Andol ni Aspirin 4/5 dana prije tretmana.

Oznake: dermapen, foto depil &, fotodepilacija sarajevo, njega kože