Alta Shopping Center (3 sprat), Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo

LIJEČNIČKA PODRŠKA ZAKAŽITE TERMIN

Fotoepilacija

Fotoepilacija je danas najefikasnija i najekonomičnija metoda uklanjanja neželjenih dlaka.

Fotoepilacija je danas najefikasnija i najekonomičnija metoda uklanjanja neželjenih dlaka

  • Foto depilacija je ubrzo postao najmoderniji i najpopularniji ne-invazivni tretman u svijetu estetike.
  • Foto depilacija je danas jedna od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica pomoću korištenja svijetla.

Sam proces uklanjanja dlačica uključuje dvije osnovne metode, a to su Intens pulsed light, odnosno metoda koja uklanja dlačice pomoću pulsirajuće svijetlosti visokog intenziteta (IPL), ili već dobro poznati metod, a to je depilacija laserom. Kako bi se odulučili koju metodu koristiti, donosimo Vam činjenice po kojima se ove metode razlikuju. Osnovni faktor na kojem se bazira ova razlika jeste da fotoepilacija (IPL) omogućava tretman koji se može primijeniti na skoro sve tipove kože, te isto tako i različitih boja dlačica. Isto tako, ono što mnoge dovodi u pitanje da li uraditi fotoepilaciju ili ne jeste intenzitet bola. Tako, možemo kazati da je IPL metoda bezbolnija i svakako finansijski povoljnija, te uz to nudi i dugotrajne rezultate, što joj je zajednička osobina zajedno s laserskom metodom. Sami proces IPL depilacije sastoji se od plasiranja svijetlosti širokog spektra na više talasnih dužina, što za klijenta ima zasigurno pozitivan efekat, a to je da ga odlikuje fleksibilnost u prilagođavanju karakteristikama individualnog klijenta.

Bitno je istaći, svakako radi zdravlja naših klijenata da se fotoepilacija ne preporučuje svima. U te kategorije ubrajamo:

  • Osobe sa kožnim oboljenjima
  • Osobe koje konzumiraju fotosenzibilne lijekove
  • Osobe koje boluju od karcinoma kože
  • Trudnice i dojilje
  • Osobe s psihičkim poremećajima
  • Osobe koje su u stanju fotodermatoze
  • Osobe s poremećajem zgrušavanja krvi.

Osnovno pitanje je kako zapravo dlačice nestaju ovom metodom. U tu svrhu možemo kazati da je sami proces zasnovan na principu fototermolize. To znači da se svijetlost (foto) koja je aplicirana i primijenjena na kožu, automatski bude pretvorena u toplotu, koja uništava klice ćelija korijena dlačica. Nakon eliminacije datih ćelija, dlačice opadaju i odumiru. Ovisno od tipa kože, vremenski period trajanja ovog tretmana i samog procesa odumiranja, ovisi o tipu kože.

Tretman fotoepilacije je neophodno uraditi između 6 i 8 puta da bi ostali bez dlaka, ali sve zavisi o zoni koja se tretira, strukturi dlake, boji kože i starosne dobi klijenta. Fotoepilacija je jako uspješna za urasle dlačice jer se sama dlaka tretira u korijenu te poslije ispada.

Studio Foto Depil & Estetic posjeduje GENIUS PPL SISTEM aparat od poznatog proizvođača Miller Maimann za realizovanje svojih tretmana, koji je najpouzdaniji i naj jači aparat današnjice.

Sa ovim aparatom možete primijeniti vrlo veliku količinu energije na siguran i kontroliran način, postizanjem trajnih rezultata u nekoliko tretmana.

Oznake: alta sarajevo, depilacija, depilacija sarajevo, foto epilacija, salon alta