Urasle dlačice – kako ih spriječiti i zašto se pojavljuju?

Urasle dlačice – kako ih spriječiti i zašto se pojavljuju?

Urasle dlačice – kako ih spriječiti i zašto se pojavljuju?

Svi znamo kako neprijatne mogu ponekad biti neželjene dlake, i kako naporno može da bude depilirati se svako malo vremena. I kako ponekad, postojanje dlaka na nekim veoma vidnim zonama kao što je na licu kod žena ili na leđima kod muškaraca, može izazvati nelagodnosti kod istih.

Sve do sada, neželjene dlake su se većinom uklanjale putem depilatornih krema, brijača, voska ili bolne epilacije iglom. Sve te metode su neprijatne, neugodne i jako skupe na dugoročan period, sa vidnim rezultatima na samo kratak period. Međutim, novi napreci u estetici doprinijeli su da nam budu pristupačne tehnike za dugotrajnu depilaciju, od kojih se najviše preporučuje fotoepilacija.

Unutar fotoepilacije, imamo epilaciju sa laserom i epilaciju sa intenzivnom pulsirajućom svjetlošću, također poznatom kao IPL.

Ova zadnja, fotoepilacija sa pulsirajućom svjetlošću, preporučuje se kako za muškarce tako i za žene.Podrazumijeva primjenu intenzivne svjetlosti koja uništava folikul dlake i sprečava njegov ponovni rast, postižući na taj način dugotrajnu depilaciju koja se vrši na progresivan način i sa kojom je moguće tretirati veće zone kao što su leđa, prsa, ruke, noge i lice.

Dakle, konačno možemo zaboraviti na bolne i agresivne metode kao što je vosak, ili vrlo kratkoročne i neugodne kao što su brijači, i preći na novu metodu kao što je fotoepilacija sa intenzivnom pulsirajućom svjetlošću, koja garantuje uklanjanje neželjenih dlaka učinkovito, dugotrajno, ugodno i bezbolno!!

© 2021 | Sva prava zadržana | Foto Depil & Estetic Studio